Ja również polecam poznański Avant Drum Shop.
Zamawiałem tam jakiś czas temu trochę pałek (na ponad 200 zeta, żeby był spokój na cały rok z kupowaniem badyli ).
Wysyłka błyskawiczna, pały przyszły już na drugi dzień roboczy.
Dostałem nawet mały rabacik
Doskonały sklep.
Jakiś czas temu dostałem od sprzedawcy cynk że będą mieli wielką wyprzedaż na początku roku. I faktycznie, np. na takie zildjiany mają po 40 ,50 % zniżki !!!!!
I tak kupiłem Zildjian Armand Hat 13", który normalnie stoi 1600 zł (możecie spr. na internecie) za 990 zł !!! Poza tym mogłem ją wypróbować na zestawie, i obstukać wszystkie blachy jakie mnie interesowały. Przy czym sugestie i wiedza Pana tam pracującego były wielce pomocne !!! Szczerze polecam.
Avant, byłem przy okazji w poznaniu i sprzedali mi sprzęt w czasie gdy sklep był już praktycznie zamknięty, dzięki !
chinka 12" DH, dobrze się sprawuje ! zobaczymy jak z wytrzymałością.
Sklep muzyczny we Wrocławiu niedaleko Dworca Głównego. Nazwa - Gitary i Perkusje przy ul. Kościuszki 78. Naprawdę tam pełna profeska i oddanie dla klienta. Pani kierownik, w kwiecie wieku naprawdę przemiła, panowie od gitar także, a pan od perkusji to naprawdę porządny koleś. Można z Nim porozmawiać o wszystkim, poprosić o poradę (naprawdę rzetelną), obstukać sprzęt, z rabatem także nie ma problemu. Zawsze gdy jeżdżę do Wrocławia wstępuję do faceta i zawsze z czymś wyjdę. Ceny porównywalne do cen w sklepach nastawionych na same perkusje. POLECAM. Polecam także sklep muzyczny.pl (Ostrowski) we Wrocławiu, mimo że facet odpowiadający za perkusję to gitarzysta naprawdę zna się na rzeczy, nie ma problemu z obstukaniem sprzętu. Także POLECAM.
Oczywiście Avant + Drum Center + Perkusje.pl.
Świetna obsługa,profesjonalne podejscie.
Dowiedzialem sie wszystkiego o perkusji ktora chcialem nabyc.Pan specjalnie poswiecil mi swoj czas i wyliczyl kilka kombinacji kredytu.
Zero problemów z opukaniem blach.
Co do kwestii bassu mozna pograc na kazdym modelu i rowniez nie ma z tym zadnego problemu.
Polecam ten sklep rowniez ze wzgledu na znizki o ktorych pisał Brzoza, jak i z uwagi na fakt karty ktora przy 10 zakupie pałek generuje jedna pare gratis:D a mowimy tu o Vaterach czy zildkach
cześć
chciałem spytać, gdzie we wrocławiu jest największy wybór blach do ogrania (zildjian, sabian, paiste najchętniej)? bo wiadomo, że często na stronach jest napisane, że są, ale nie ma ich fizycznie w sklepie do opukania. także prosiłbym o małą poradę.
a co do tematu: w zielonej górze polecam raczej pro-rocka, bo chłopaki nie znają się jakoś mega rewelacyjnie tematu, ale zawsze da się utargować porządny rabat (nawet na pałki czy naciągi) i ogólnie przyjemna atmosfera
Miła obsługa
Wysyłka w mniej niż 24 godziny
Mega wybór towarów
Jeżeli niema jakiegoś sprowadzenie to niejest problem
Pomieszczenie do testowania
Duże rabaty
...
Jako,że większość z osób wypowiadających się chwali najczęściej sklepy , w pobliżu ich miejsca zamieszkania … ja też pochwalę sklep ze swojego „fyrtla”.
Jest nim poznański A V A N T D R U M S H O P w osobach : Daniel , Mateusz
,Damian … psa nie uwzględniam, bo natręt skacze stale i nic nigdy nie doradzi
Praktycznie tylko tam się zaopatruję gdyż :
- „klient nasz pan” – co chcesz , to dostaniesz , jak nie ….zamówią Ci
- salka odsłuchowa - NIE KAŻDY SKLEP TO MA !! bierzesz co chcesz , testujesz…
konfrontujesz z opinią sprzedawcy, nikt
nie grymasi ,ze głośno, że siedzisz za długo, a że to za drogie i pograć
nie wolno…własne blachy do ogrania użyczą.
- vintage - za to szczególnie lubię ten sklep- pośród nowego chromu i niklu …
chłopaki
handlują niecodziennym sprzętem z lat minionych …. Czasami prawdziwymi
perełkami !
- crew ! - TO PODSTAWA ! …czynni bębniarze – a nie „sprzedafcy”… żadnego kitu-
Bierz to , bo dobre(czyt. nie schodzi) !
- klimat ! – zawsze cafe, herbatka , pogaduszka , „wyścigi” na pad’zie , Karpju użyczy
bezinteresownie trochę czasu na kilka żywych wskazówek za bębnami, Damian
pożyczy szkółkę …a Mateusz opowie co w wielkim świecie sex’u i business’u
Paiste PST5 Rock hata 14 szukałem we wszystkich innych sklepach (google mi wywaliło z drumcenter.pl medium hata który mnie nie interesował), wszędzie mieli drogo. W końcu jednak na którejś z kolei stronie google znalazłem u nich ten talerz, opisany jako Rock hi-hat a nie rock hats, stąd tak daleko. Ze strony sklepu wziąłem numer gg do sprzedawcy, pana Darka. 5 minut rozmowy + fart, że załapałem się na promocję Paiste i talerz ląduje jutro u mnie w domu, w cenie jakiej nie widziałem w żadnym innym sklepie (wystarczy porozmawiać!). Zdecydowanie polecam.
Ja z kolei polecam białostocki SOLARTON mieszczący się na ulicy Kopernika. Spory wybór blach Amedii (jedyny sklep w mieście z tymi blachami), częste dostawy, możliwość zamówienia konkretnego modelu i opukania go. Dział perkusji mają w piwnicy, można tam siedzieć ile dusza zapragnie, wszystko ograć na spokojnie. Sprzedawcy są uprzejmi, rozmowni, nie narzucają się. Niedługo zamierzają (o ile już tego nie zrobili) poszerzyć swoją ofertę o wyższe serie Meinla. No i mają hardware z basixa, również w dobrych cenach.
edit: ortograf był.
Ostatnio zmieniony przez PanAmeba 13-04-2010, 20:46, w całości zmieniany 2 razy
Jak dla mnie prym wiedzie drumcenter, a to ze względu na fakt, że bez jakiegokolwiek kontatku (z często bardzo zapracowanymi sprzedawcami ) wiem czy towar jest dostępny, dlatego też gdy jest ciśnienie a w gre wchodzi expresowa wysyłka wybieram DC
Drugi sklep to music store poznan w sensie ze perkusje.pl. Pierwszy raz dokonywałem zakupu na raty, przy okazji na odległosc (roland spd-s), statyw dedykowany dotarł od dystrybutora w mgnieniu oka... oczywiście świetny kontakt z Gregorem, który wytłumaczył jak przebiega sprzedaż ratalna ( 0% !!! ).
Jak do tej pory nie sprawdziłem wielu sklepów, ale jedno mogę powiedzieć.
Drum center mnie zadziwił. Nie wierzyłem w historie o przesyłce następnego dnia roboczego. A tu taka niespodzianka ;p
Zamierzam tam też kupić naciągi do bębnów (jak tylko uzbieram troche chajsu xD) i zaopatrywać się w przyszłości.
Dla mnie najlepszy jest Drum center i ogromnie go polecam.
Zamówiłem u nich żelki Rtom, u konsultanta Darka. Myślałem że żelki dojdą po tygodniu. A tu ździwienie po jednym dniu. Po prostu super : ). Żelki działają jak należy a obsługa drum center jak zawsze profesionalna ; ) Polecam.
Drugi sklep to nutka w Rzeszowie, zamówiłem u nich perkusję Gretsha Catalinę, i od razu na wejścię dali 600 złoty rabatu, perkusja doszło po 3 dniach roboczych. Sprzęt był ok, nieużywany żadnych niedociągnięć. ; )
Ostatnio kupowałem tam cały zestaw razem z talerzami, naciągami, różnymi takimi. Obsługa na prawdę fachowa, znająca się na rzeczy, bezproblemowa (znałem już takich którzy prawie siłą chcieli mi wcisnąć jakiś towar - u nich tego nie ma!), a przede wszystkim miła. W sklepie panuję świetna atmosfera no i przede wszystkim mają ogromny wybór produktów i większość dostępna na stronie jest od ręki w sklepie. A jak będziecie mili to jeszcze rabat dostaniecie Jak kupować bębny to tylko w DC!
Historia oparta na faktach
Ja nigdy w życiu nie byłem w Drum Center ale powiem krótko, że zakupy internetowe w tym sklepie to czysta przyjemność. Czasem kupuję w DC pokrowce, membrany, drobne akcesoria i jeszcze nigdy nie zawiodłem się. Zakupy w DC przebiegają szybko i sprawnie a wygląda to tak: krótka i konkretna rozmowa na GG o dostępności towaru, z mojej strony natychmiastowa wpłata na konto sklepu i wysyłka towaru tego samego dnia (i to się dzieje naprawdę). Towar zawsze profesjonalnie zapakowany. Rano przelewam pieniądze na konto sklepu a na drugi dzień odbieram paczkę i tak za każdym razem Rabaty w tym sklepie to chyba norma bo zawsze kupowałem po niższej cenie Dodam jeszcze, że obsługa jest bardzo miła, profesjonalna i wie co sprzedaje Gorąco polecam sklep Drum Center z Bydgoszczy.
Pozdrawiam, Darek
PS. Czy tak nie mogłoby być w każdym sklepie?
_________________ Yamaha Club Custom 8x8,10x9,12x10,14x12,14x6.5,20x16,
Roland SPD-S, SPD-20, DTXM12, WaveDrum, Clickstation
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum