a to moja niebieska iskierka
Blue sparkle z 1978 ... na tomie i flortomie oryginalne naciagi z 70tych lat ... na zdieciu tylko na tomie
)
[ Dodano: 12-01-2010, 13:43 ]
oo i znalalzem jeszcze starsze fotki ... na flor tomie jeszcze g**niany pinstripe i rezonans z dziura na bassie ... ale z werbelkiem Supraphonic ( do sprzedania - jesli ktos chetny to prosze na priva ))
zapraszam na www.myspace.com/ltbd
witam. czy mógłby mi ktoś powiedzieć z jakiego roku mam pere?? jest to ludwig z numerami 6138324, ciężko mi powiedzieć z czego jest wykonana, nie jest to sklejka, bardziejcoś w rodzaju korku czy coś takiego. Kolor jest szarawy ale zmienia sie do koloru oświetlenia.... chce sprzedać i nie wiem z jakiego jest roku, czy jest dużo watra czy nie. z góry dzięki za odpowiedz.
wrzucam foto wcześniej opisanej pery.
zestaw zawiera:
centrala, 2xtom, kocioł, statyw prosty ludwig, statyw pod hi hat ludwig, i statyw do werbla ludwig. jeszcze werbel tamy rockstar i statyw prosty do blach (chyba jakiś palmuz)
jest coś warta pera??
Dzisiaj kupilem centrale i werbel Slingerlanda w kolorze yellow tiger pearl Niestety widac ze kiedys byl mocno kombinowany (przerobki wlasnoreczne itp). Teraz jest to pomieszanie polmuza i jemu podobnych z slingerlandem. Jak tylko skoncze go naprawiac i czyscic to pokaze zdjecia
A oto mój Ludwig LM 400 Supraphonic 14"x5" Keystone Badge , ten akurat egzemplarz pochodzi z lat 60 , dostałem go parę dni temu wraz z oryginalnym casem.
Juz teraz rozumiem czemu chcesz pogonic te inne werble Jak sie ma takie cudenka.. Swoja droga niedlugo pochwale sie swoim sprzetem, tez od jakiegos czasu jestem w barwach 'vintage' ...
Juz teraz rozumiem czemu chcesz pogonic te inne werble Jak sie ma takie cudenka.. Swoja droga niedlugo pochwale sie swoim sprzetem, tez od jakiegos czasu jestem w barwach 'vintage' ...
No wiesz , inne werble przy tym choć by chciały to i tak muszą uznać wyższość tego instrumentu , a Ty lepiej pokazuj swój wintejdź
A mnie zastanawia jak jest różnica brzmieniowa. Prawdopodobnie ten egzemplarz Supraphonica to COB czyli korpus jest mosiężny, Black Beauty to również korpus mosiężny (nie pamiętam czy lakierowany czy chromowany na czarno). Konstrukcyjnie to niemal takie same werble. Napisz proszę Bębniarku ile trzeba mieć mniej więcej gotówki na taki egzemplarz ponieważ jako entuzjasta bębnów w ogóle dochodzę do wniosku, że wypadałoby mieć coś takiego.
Nie wydaje mi się że to jest COB , zapłacił bym za niego wtedy tyle co za parę topowych werbli Pearla a nie było tak , to po prostu dobrze zachowany Supraphonic , choć sprawdzę to dokładnie.
Obydwa werble będę porównywał w poniedziałek , mam już parę werbli Ludwiga i na ucho ten wydaje się być klasycznym LM 400.
Ile trzeba wydać ? ceny dochodzą za stare modele i do 5000$ za BB wszystko zależy w jakim są stanie , LM 400 to już mniejszy wydatek w USA to równowartość najwyższej klasy werbla popularnych firm.
raczej zdecydowanie vintage - takich kolorkow juz nie ma od przelomu lat 70/80, a jesli nawet nie jest vintage to i tak Phonic rzadzi, prawda?
Porzadna seria z II polowy lat 70" w wykonczeniu silver orange? rzadko spotykane, chyba rzadziej niz te cenniejsze w naturalnym drewnie.
Wprawdzie te z lat 80" byly bardziej technicznie zaawansowane, ale te z lat 70" sa delikatniejsze w wygladzie i brzmieniu:-)
To jest phonic, wiem bo mam jeden taki egzemplarz ;D Konfiruracja 14, 15, 16, 22(x14) miazdzy ;D Ale kolor jest naprawde oldschoolowy. Z tą imitacją chromu na lugach te garki wyglądają jak caddilac ;D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum