M Birch miała korpusy brzozowe z zewnętrzną warstwą klonu, wcześniejsza M-ka: klonowo-lipowe (tutaj nie mam jednak 100% pewności, proszę mnie poprawić w razie pomyłki). Jak informuje Mapex na swojej stronie - Horizon ma korpusy brzozowo-lipowe.
M Birch miała korpusy brzozowe z zewnętrzną warstwą klonu, wcześniejsza M-ka: klonowo-lipowe (tutaj nie mam jednak 100% pewności, proszę mnie poprawić w razie pomyłki). Jak informuje Mapex na swojej stronie - Horizon ma korpusy brzozowo-lipowe.
IMO było na odwrót(choc tez 100% pewnosci nie mam),nowa M-ka była z brzozy i lipy.
mapex horizon : Materiał: Basswood + lipa (tak jest napisane na podanej wyzej aukcji)
od kiedy basswood = birch? moim zdaniem to nowa v'ka
Napisał to ktos bardzo mądry...tyle ze inaczej.Basswood - lipa,wiec wychodzi na to(wg. opisu z aukcji) ze zestaw zrobiony jest z lipy i lipy.Takie połączenie napewno daje swietny rezonans.Ciekawe
''The Horizon features 7.2mm, Birch basswood mixed shells on HZB or basswood shells on HX with newly designed, low mass lugs. These small profile lugs are mounted to the shell using only a single point of contact, minimizing the holes drilled into the shell and thereby enhancing resonance. Horizon Series drums also Remo® drumheads, including a self-muffling bass drum batter head.''
Ze strony Mapexa ,wychodzi na to ze jest Horizon co zastepuje M i V, dlatego przy kupnie trzeba sie zastanowic i nie zawsze slepo wierzyc w opisy aukcji.Ten z linka to ponoc ten z brzozą ale jak juz ktos walnął gafę z opisem korpusu to jak tu zaufac.;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum