Regulamin

Szukaj
 FAQ
 Użytkownicy
 Grupy
 Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
warsztaty nagrywanie i miejsce do prób
Autor Wiadomość
Newstudio87 

Wysłany: 27-07-2010, 16:17   warsztaty nagrywanie i miejsce do prób

Witam. Post ten dotyczy sprawdzenia zapotrzebowania młodych oraz dośwwiadczonych muzyków i zespołów na miejsce do robienia prób. Niebawem w Katowicach ma powstać sala, kórą będzie można wynająć w celu zrobienia próby. Również w zamiarze mamy organizowanie warsztatów gitarowo-basowych oraz perkusyjnych ale i tych których w bedziecie potrzebować np. wokalnych czy gry na saksofonie oraz oczywście bedzie możliwość wypożyczenia sprzetu na koncerty czy występy.
Ponadto każdy zespół bedzie mógł zarejestrować próbe na dobrym sprzęcie ale i nie tylko, bedzie można nagrać materiał na Demo czy LP. Pytanie jest takie, czy muzycy z okolic Śląska są zainteresowani taki przedsięwzięciem??
Niebawem wiecej szczegółów odnośnie wyposażenia sali.

elfik 

Wysłany: 29-07-2010, 02:00   

A ja uważam, że jest to świetny pomysł, koszt można by ustalić po około 30/40 zł na miesiąc od łebka. Przy wpisywaniu się na listę osób które będą ćwiczyć byłaby pewność, że jakby coś się zepsuło to wiadomo kto pokrywa koszt, więc i poszanowanie było by. Sam bym się skusił ;)

Seeker 
Łubudu

Wysłany: 29-07-2010, 02:37   

Seth, w Poznaniu są tez takie sale i te koszty wcale nie są takie duże. Akurat dzisiaj (wczoraj właściwie) grałem w takim miejscu. Realizacja nagrania próby to 15zł za godzinę. Wiele? Nie sądzę.

elfik 

Wysłany: 29-07-2010, 09:31   

http://band.pl/page/studio my coś takiego mamy u siebie w Giżycku jeżeli o nagrywanie chodzi, a próby itp. to są zazwyczaj w innym miejscu, wstęp wolny i raz na miesiąc zespoły płacą ileś tam(teraz już nie pamiętam ile) ogólnie świetna sprawa

Newstudio87 

Wysłany: 29-07-2010, 09:58   

Oczywiście wiem, że cena musi być taka by przyciągnąć ludzi a nie odstraszyć. Pomysł powstał bo znam wielu ludzi co poszukują sali prób i nie potrafią jej znaleźć, a wydaje mi się że kwoty które były podane w postach powyżej nie są jakieś wygórowane i takie też będą.

Baxar 
Sonor

Wysłany: 29-07-2010, 16:47   

jestem na TAK ;) sam chętnie skorzystam

Seeker 
Łubudu

Wysłany: 29-07-2010, 16:51   

Zapomniałem napisać- trzeba zapłacić za wynajęcie sali na próbę (zł/h)
+ za realizację.

Newstudio87 

Wysłany: 02-08-2010, 19:32   

Nie zapomniałem, moim zdanie jest to logiczne ze jakaś opłata musi być by mogło to funkcjonować. Oczywiście będą różne możliwości korzystania jak i płacenia.

Seeker 
Łubudu

Wysłany: 02-08-2010, 20:05   

Pisałem o SOBIE i swoim poście wyżej- takie uzupełnienie.

Newstudio87 

Wysłany: 04-08-2010, 12:20   

wiec jezeli chodzi o sprzet perkusyjny do sali prob to najprawdopodobniej bedzie mapex m lub pro m (zestaw 6 czesciowy) a blaszki amedia nie wiem jeszcze jakie formuly. Czekam na wasze opinie co do tej propozycji.

Odpowiedz do tematu