Regulamin

Szukaj
 FAQ
 Użytkownicy
 Grupy
 Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
EMAD czy EMAD II?
Autor Wiadomość
sevennation 

Wysłany: 11-04-2010, 10:04   EMAD czy EMAD II?

Witam. Pilnie potrzebuje sie dowiedzieć który z tych naciągów będzie lepszy. Który ma większe mięcho i jest ogólnie lepszy. Czym sie różnią te dwa modele?

kacperlbn 

Wysłany: 11-04-2010, 18:10   

Powiem Ci tam, miałem EMADA II i był świetny, przy niskim (luźnym stroju) miał taki fajny basik. Takie coś czego szukałem. Przy odpowiednim rezo, czyli np. dedykowane REMAD bedziesz sam zdziwiony, no i wyciągniesz z niego porządane mięcho. Ja bym stawiał na EMADA II z szeroką gąbką w kołnierzu tłumiącym
-------------------------
Yamaha + Gibraltar Intruder

Seth 
Janko Bzykant

Wysłany: 11-04-2010, 19:24   

A ja bym brał Gmada, świetny jest, gruby jednowarstwowy naciąg, masz i mięcho i trochę kliq

pAisTe RUDE 
Kapitan Bomba

Ostrzeżeń:
 1/2/3
Wysłany: 11-04-2010, 19:40   

zależy na jaką centrale chcesz założyć
generalnie emad 1 to jednowarstwowy naciąg i mięcha nie bedziesz miał
gmad to pośredni naciag między emad I a emad II
zapewne dedykowany głębokim centralkom z profesjonalnego kolnu ludziom co nie lubią plastiqu

milhim 

Wysłany: 29-04-2010, 20:13   

Posiadam 2 Emady II i do muzyki metalowej i rockowej swietnie sie sprawdzają. Rezo to u mnie REMAD i wszystko gra super.

Siekrz 

Wysłany: 22-07-2010, 17:21   

Cześć pzowolicie ze se tu podepne moje pytanie. Kupiłem se Emad 2 na centralke 22" i mam takie otóż pytanie, czy jak nałoże ten naciag z tłumieniem to moge se spokojnie reczniki wyciagnąć z centralki ? czy uzywac reczniki do tłumienia rezonujacego naciagu firmówki od zestawu ? Pozdro

EDIT: aha i jeszcze chcialem sie spytac czy warto dziure w firmowym rezonaczu robić ? (chciałbym grać funk/rock/i może w metal)

aldi 

Wysłany: 22-07-2010, 17:37   

Jeśli nastroisz ten naciąg w jego spektrum strojenia, to nie będziesz musiał wytłumiać ręcznikiem.

Siekrz 

Wysłany: 23-07-2010, 00:31   

Dzieki. A co z tym "sideholem" jesli wogole dobrz to napisałem? Opyla sie go robić ? mam mapexa q ponad 3 letniego :P. Zastanawiam sie czy gorącą puchą tego nie wypalić. (typ muzy: funk, rock,metal). Ewentualnie zapodac linka bo poprzez szukaj nie znalazłem

aldi 

Wysłany: 23-07-2010, 10:26   

Albo cyrklem albo puchą, puchą lepiej - dziura się przydaje.

Przemo 
QUAN, VIVID

Wysłany: 23-07-2010, 11:56   

Jak słysze o tych sposobach na wypalanie puszką itp to mi się robi coś.
Njalepiej kupic sobie arkusz samoprzylepnej folii, odrysować 3-4 kółka od płyty cd, wyciąć te krążki z 1,5 cm zapasem, następnie wyciąć środek i takie kółeczko nakleić na naciąg od spodu potem wystarczy ostry wąski nożyk do papieru lub tapet (taki z odłamywanymi końcówkami za 5 zeta) i według powstałego naklejonego szablonu wyciąć tym nożykiem otwór. Naklejony szablon zostawić - będzie wzmacniał brzegi otworu. 15 minut trwa taka operacja.

Odpowiedz do tematu